Professioneel assortiment

Altijd op voorraad

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Een groene glimlach; Natuurlijke mondverzorging

In een maatschappij waar gezondheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, kiezen steeds meer consumenten voor producten met natuurlijke ingrediënten of voor producten die op een milieuvriendelijkere manier zijn gemaakt. Dit geldt ook voor mondverzorging. Het gebruik van deze natuurlijke ingrediënten en duurzame materialen krijgen steeds meer aandacht, zowel van consumenten die bewustere keuzes willen maken als van producenten die inspelen op deze groeiende vraag.

Natuurlijke tandpasta biedt niet alleen voordelen voor uw gezondheid, maar draagt ook bij aan een duurzamere wereld. De afwezigheid van kunstmatige toevoegingen maakt deze producten een aantrekkelijke optie voor mensen met gevoelige tanden of allergieën voor mensen die bewust bezig zijn met verduurzaming. Bovendien zijn veel natuurlijke tandpasta’s verpakt in milieuvriendelijke materialen, wat bijdraagt aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

De verduurzaming van mondverzorging stopt niet bij de ingrediënten. Veel bedrijven gebruiken nu ook milieuvriendelijke materialen voor hun verpakkingen en accessoires, zoals bamboe en gerecycled plastic voor bijvoorbeeld tandenborstelhandvatten. Dit helpt om de impact op het milieu verder te beperken.

In deze blog zullen we enkele producten onder de aandacht brengen, geven we meer informatie over verschillende ingrediënten en hun functies. Dus lees gauw verder!

Splat

Splat is een innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van mondverzorgingsproducten. Ze concentreren zich op het gebruik van natuurlijke ingrediënten en milieuvriendelijke productiemethoden. Vanwege hun ruime assortiment zit er zeker een tandpasta bij die past bij uw specifieke behoeften.

Splat Tandpasta Professional Biocalcium

Deze remineraliserende tandpasta bevat maar liefst 88% tot 92% natuurlijke ingrediënten. Het hoge gehalte aan actieve bestanddelen bevordert sterker worden tandglazuur en zorgt voor een afname van overgevoeligheid. De combinatie van natuurlijke ingrediënten maakt dat de tandpasta een uitstekende keuze is voor mensen die opzoek zijn naar mondverzorging zonder chemicaliën. De tandpasta biedt een balans tussen het versterken van het glazuur en het bieden van een milde maar grondige reiniging.

  • Calcium Lactate: Een bron van calciumionen die essentieel zijn voor de remineralisatie van het tandglazuur. Het helpt bij het versterken van tanden en bij het verminderen van tandgevoeligheid.
  • Hydroxyapatiet: Een mineraal dat een bijdrage levert bij het opnieuw opbouwen van de tandstructuur. Het helpt de tandbeen-kanaaltjes te dichten zodat je tanden minder gevoelig zullen worden.
  • Papaïne: Papaïne is een enzym uit de papaja vrucht. Het helpt tandplak los te maken en verwijdert verkleuring

Splat Tandpasta Professional White Plus

Splat Tandpasta Professional White Plus is ontworpen om uw tanden op een natuurlijke manier witter te maken en uw mondgezondheid te verbeteren. Deze tandpasta bevat verschillende natuurlijke ingrediënten die een belangrijke rol spelen in de effectiviteit en veiligheid van het product. Laten we enkele van deze natuurlijke ingrediënten nader bekijken:

  • Papain: Papain is een enzym dat wordt gewonnen uit de papajavrucht. Het helpt bij het zacht en effectief verwijderen van tandplak en oppervlaktevlekken op de tanden. Papain zorgt voor een natuurlijk wittere glimlach zonder de tanden te beschadigen.
  • Hydrated Silica: Hydrated Silica is een natuurlijk voorkomend mineraal dat wordt gebruikt als een mild schuurmiddel. Het helpt bij het verwijderen van vlekken en tandplak van het tandoppervlak, waardoor de tanden witter worden.
  • Calcium Pyrophosphate: Dit mineraal helpt bij het polijsten van het tandoppervlak en het verwijderen van oppervlaktevlekken. Het speelt ook een rol in het versterken van het tandglazuur en het beschermen tegen gaatjes.
  • Dicalcium Phosphate Dihydrate: Dit is een natuurlijke calciumbron die helpt bij het remineraliseren en versterken van het tandglazuur. Het draagt bij aan de bescherming tegen tandbederf.
  • Menthol: Menthol, een natuurlijk bestanddeel van pepermuntolie, zorgt voor een verfrissende smaak en een langdurige frisse adem. Het heeft ook een licht antiseptische werking, die helpt bij het bestrijden van bacteriën in de mond.

Splat Biomed Sensitive Tandpasta

Splat Biomed Sensitive Tandpasta is een herstellende tandpasta die voor maar liefst 99% is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Deze unieke formule combineert de kracht van verschillende plantaardige extracten en oliën om uw mondgezondheid optimaal te ondersteunen. Laten we enkele van deze bijzondere ingrediënten nader bekijken:

  • Weegbree-extract: Dit extract staat bekend om zijn genezende eigenschappen. Weegbree-extract helpt bij het verminderen van ontstekingen en bevordert de genezing van beschadigd tandvlees. Bovendien biedt het bescherming tegen tandbederf door zijn antibacteriële werking.
  • Berkenblad: Berkenbladextract bevat natuurlijke antioxidanten die helpen bij het versterken van het tandvlees en het beschermen van de tanden tegen schadelijke bacteriën. Het ondersteunt een gezonde mondflora en draagt bij aan het voorkomen van tandbederf.
  • Pitten van rode druiven: Deze pitten zijn rijk aan polyfenolen, krachtige antioxidanten die helpen bij het beschermen van het tandvlees tegen vrije radicalen en ontstekingen. Ze spelen een cruciale rol in het behoud van een gezonde mond en sterke tanden.
  • Citroenolie: Citroenolie heeft een antivirale werking die helpt bij het bestrijden van virussen in de mondholte. Bovendien stimuleert deze olie het immuunsysteem, waardoor uw mond beter bestand is tegen infecties en ontstekingen.
  • Eikenschors-extract: Dit extract is bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Eikenschors helpt bij het verminderen van zwelling en pijn in het tandvlees en draagt bij aan het behoud van een gezonde mond.
  • Tijmolie: Tijmolie heeft sterke antibacteriële en ontstekingsremmende effecten. Het helpt bij het bestrijden van bacteriën die tandvleesproblemen veroorzaken en ondersteunt de algehele mondgezondheid.

Met deze natuurlijke ingrediënten biedt Splat Biomed Sensitive Tandpasta een effectieve en veilige oplossing voor het beschermen en versterken van uw tanden en tandvlees. Het gebruik van deze tandpasta helpt niet alleen bij het voorkomen van tandbederf, maar zorgt er ook voor dat uw mond fris en gezond blijft.

Tepe Pure

De Tepe Pure tandpasta is ontwikkeld voor mensen met een gevoelig mondslijmvlies en/of voor mensen die voorkeur geven aan een niet-schuimende tandpasta. De lijn is beschikbaar in twee varianten, namelijk de Milde pepermunt smaak en zonder smaak.

Wat deze tandpasta anders maakt dan andere tandpasta’s is de kleine ingrediëntenlijst en de afwezigheid van kleurstof, microplastic en SLS. Daarnaast is het product geschikt voor veganisten en is het vrij voor ei- en melkallergenen.

Waarom vermijden sommige mensen deze ingrediënten?

  • Sodium Lauryl Sulfate (SLS): Sodium Lauryl Sulfate of SLS, is een schuimmiddel dat in veel tandpasta’s wordt gebruikt om een schuimende werking te creëren die helpt om de tandpasta te verspreiden in de mond. Bij sommige mensen zorgt SLS ervoor dat ze last krijgen van een droge mond of in ernstigere gevallen van zweren en een branderig gevoel in de mond. Daarnaast is SLS niet biologisch afbreekbaar, waardoor het kan bijdragen aan milieuvervuiling.
  • Polyethyleen: Polyethyleen is een microplastic dat wordt gebruikt in tandpasta’s. Dit wordt toegevoegd en gebruikt als schuurmiddel of om de textuur van de tandpasta te verbeteren. Sommige mensen vermijden dit ingrediënt liever omdat ze bezorgd zijn over de mogelijke lange termijneffecten op hun gezondheid. Ook dit ingrediënt is niet biologisch afbreekbaar waardoor het kan bijdragen aan vervuiling het milieu.

Pikster Ragers Bamboo

Niet alleen aan de ingrediënten van mondverzorgingsproducten wordt aandacht besteed om deze te verduurzamen, ook verpakkingen worden op een natuurlijke manier geproduceerd die beter is voor het milieu. Pikster Ragers van Bamboe zijn een perfect voorbeeld van deze duurzame aanpak. Deze innovatieve ragers zijn ontworpen om uw dagelijkse mondhygiëneroutine te verbeteren terwijl u bijdraagt aan een milieuvriendelijker wereld. Pikster gebruikt alleen biologisch afbreekbare bamboe handvatten in plaats van plastic, wat zorgt voor een ecologisch verantwoord alternatief. Daarnaast is de verpakking 100% gerecycled en biologisch afbreekbaar.

Conclusie

Natuurlijke mondverzorging is een opkomende trend die alleen goed is voor uw gezondheid maar ook bijdraagt aan het milieu. Door te kiezen voor producten met natuurlijke ingrediënten en duurzamere verpakkingen draagt u een steentje bij aan het groener maken van onze planeet. Daarnaast kunnen deze natuurlijke mondverzorging alternatieven helpen bij het verminderen van irritaties aan het tandvlees of bij gevoelige tanden.

Vragen? Wij geven je graag advies!

Neem contact met ons op

Staffel korting
splat tandpasta professional biocalcium
Direct leverbaar
Inhoud: 100 ml
Vanaf € 3.99
splat biomed sensitive tandpasta
Direct leverbaar
Inhoud: 100 ml
€4,99
tepe pure tandpasta zonder smaak v/d droge mond
Direct leverbaar
Inhoud: 75 ml
€5,29
bamboo piksters ragers assorted
Direct leverbaar
Inhoud: 8 stuks
€4,99
bamboo piksters ragers hoek assorted
Direct leverbaar
Inhoud: 4 stuks
€3,50
Staffel korting
lactona ragers easydent b | 3,1-8mm rood
Direct leverbaar
Inhoud: 1x 5 stuks
Vanaf € 1.45
Aanbieding
interprox plus rood mini conical 2-4mm grootverpak
Direct leverbaar
Inhoud: 4x 6 stuks
€27,80 €17,20
Aanbieding
tepe interdentale ragers original geel 0,7mm(4)
Direct leverbaar
Inhoud: 25 stuks
€10,59 €9,99
Levertijd 5 tot 10 werkdagen
Inhoud:
€0,00
Aanbieding
piksters ragers size 4 rood box
Direct leverbaar
Inhoud: 40 stuks
€11,99 €10,69
Staffel korting
lactona ragers m | 5mm blauw
Direct leverbaar
Inhoud: 1x 5 stuks
Vanaf € 1.45

Professioneel assortiment

Altijd op voorraad

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

+31 (0)345 582 546