Alle blogs op een rijtje
Om jou een stralende lach te bezorgen
Piksters, de #1 rager van Australië!
Erskine Oral Care ontwerpt, produceert tandheelkundige en mondverzorgingsproducten over de hele wereld. Hoewel ze in Australië gevestigd zijn, hebben ze magazijnen op drie continenten en exporteren ze naar meer dan 25 landen.
Welke ragers passen bij mij?
Er zijn veel verschillende soorten en maten ragers, waardoor het soms lastig te zeggen is welke er voor jouw gebit het beste zijn. Je tandarts of mondhygiënist kan je uiteindelijk het beste vertellen welke maten je nodig hebt. We geven hier een overzicht van de verschillende soorten ragers.
Hydroxyapatiet; wat is het en wat doet het?
Hydroxyapatiet, ook wel HA of HAP genoemd, is in zijn natuurlijke vorm een calcium die 97% van je tandglazuur en 70% van het dentine in je tanden uitmaakt. De hoge concentratie HAP in de tanden zorgt ervoor dat het tandglazuur ook zo sterk is.
Fluoride; wat is het en wat doet het?
Tandpasta is een essentieel onderdeel van onze dagelijkse mondverzorging. We gebruiken het om onze tanden te reinigen, onze adem fris te houden en gaatjes te voorkomen. Maar wat is fluoride dat in tandpasta zit? En waarom is het zo belangrijk voor onze mondgezondheid? Wij van Tandwinkel vertellen u dat graag!
Mijn kind heeft kaasmolaren, wat nu?
Kaasmolaren, ook wel kaaskiezen, worden de laatste jaren steeds vaker geconstateerd bij kinderen. Deze kaasmolaren zijn te herkennen aan poreuze plekken op de tanden die vaak een donker gele kleur hebben. Deze plekken zijn minder sterk, waardoor deze sneller gaatjes krijgen en gevoelig zijn.
Rageren, flossen of stokeren?
Er wordt altijd op gehamerd om minimaal twee keer op een dag je tanden te poetsen, maar het rageren en flossen wordt vaak nog wel eens vergeten. Dit terwijl je met rageren, flossen en stokeren het meeste tandplak verwijdert.
Het belang van tandenpoetsen bij kinderen
“Kinderen hebben toch nog maar een melkgebit, is het dan zo belangrijk om deze te poetsen?” Het antwoord hierop is volmondig ja! Wanneer er niet gepoetst wordt, kan er sneller tandbederf ontstaan in de melktanden. Dit kan voor pijn zorgen en mogelijk moeten deze tanden zelfs verwijderd worden.
Het onderhouden van implantaten
Op het moment dat je één of meerdere tanden verloren bent, is het een optie om er een implantaat in te zetten. Wanneer er een implantaat in je gebit zit is het belangrijk deze goed te onderhouden. Doe je dit niet, dan kan het tandvlees rondom de implantaten gaan ontsteken.
Worden je tanden écht witter van whitening tandpasta's?
Als je wittere tanden wilt kan je ze natuurlijk laten bleken, maar er zijn steeds meer producten te koop die zeggen dat ze bijdragen aan wittere tanden. Zo zijn er ook verschillende tandpasta’s die dit beweren. Maar de vraag hierbij is: worden je tanden écht witter van whitening tandpasta’s?
Wat kan ik doen aan gevoelige tanden?
Gevoelige tanden zijn enorm vervelend. Tijdens het eten van een ijsje in de zomer, of juist bij het drinken van een hete soep in de winter krimpen je tanden bij elkaar. Je krijgt een gevoelige pijnprikkel bij je tanden wat enorm irritant is.
De perfecte mondhygiëne voor een gezond gebit.
Een goede mondhygiëne heeft een aantal voordelen: het voorkomt irritaties en andere problemen, het helpt bij een frisse adem en verbeterd je gezondheid in het algemeen. Maar hoe zorg je nou voor een goede mondgezondheid?
Ben je toe aan nieuwe (opzet)borstels?
Poets jij ook te lang met dezelfde borstel? En wanneer moet je de borstel eigenlijk vervangen? De meeste tandartsen raden aan om je borstel om de drie maanden te vervangen. Waarom is dat?
Hoelang is tandpasta houdbaar?
Tandpasta is een onmisbaar product voor onze mondgezondheid. Het wordt dagelijks gebruikt om onze tanden te poetsen en ons te beschermen tegen tandbederf en tandvleesaandoeningen. Maar hoelang kun je tandpasta eigenlijk bewaren? En wat gebeurt er als je verlopen tandpasta gebruikt? In deze blog gaan we dieper in op de houdbaarheid van tandpasta.
Melktandjes komen door, wat kan ik doen tegen de pijn?
De eerste tandjes komen meestal door tussen de 4 en 7 maanden. Wanneer uw baby 3 jaar is, is het melkgebit waarschijnlijk compleet. Doorkomende tanden en kiezen kunnen klachten geven bij uw baby, maar hoe kunt u hier het beste mee omgaan?
Tandplak en tandsteen voorkomen
Tandplak, ook wel tandplaque, is een kleverige laag die nauwelijks zichtbaar is op je tanden en kiezen. Deze plaque wordt onder veroorzaakt door etensresten, speeksel en andere bacteriën in je mond.
Verschil sonisch of roterend poetsen?
Elektrisch tandenpoetsen met een klassieke roterende of een moderne sonische tandenborstel? Vanwege de enorme keuze en diversiteit aan beschikbare tandenborstels tegenwoordig, is het niet eenvoudig om te kiezen.
Heeft roken invloed op mijn gebit?
Roken is een verslaving dat niet alleen invloed heeft op uw algemene gezondheid zoals hart en longen, maar ook voor je mondgezondheid. Wij van Tandwinkel leggen je graag uit wat de gevolgen zijn en hoe u hiermee het beste kunt omgaan.
Cariës in tanden en kiezen, wat nu?
Soms kan je cariës zelf waarnemen, maar in de meeste gevallen is dit alleen door een professioneel oog te zien. Cariës is een donker en in sommige gevallen juist wit vlekje op de tanden of kiezen.
Last van pijnlijk en gevoelig tandvlees, wat moet ik nu?
Pijnlijk en gevoelig tandvlees is enorm vervelend en kan je zelfs hinderen in je dagelijkse routine. Wanneer je tandvlees geïrriteerd is, betekent het dat er iets niet goed gaat met je mondgezondheid.
Ik snurk, is een snurkbeugel iets voor mij?
Snurken; we hebben allemaal wel eens iemand gehoord die een bos omzaagt in zijn slaap. Niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de snurker zelf. Naast dat het voor irritatie kan zorgen is het ook nog eens niet volledig ongevaarlijk.