Professioneel assortiment

Altijd op voorraad

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Hoe gebruik ik Kleefpasta of Kleefstrips voor mijn Kunstgebit?

Het dragen van een kunstgebit kan een grote verandering in je leven zijn. Een goed passend kunstgebit verbetert niet alleen je glimlach, maar ook je algehele mondgezondheid en zelfvertrouwen. Echter, als je kunstgebit niet goed blijft zitten, kan dit je onzeker maken. Om ervoor te zorgen dat je kunstgebit comfortabel zit en niet verschuift tijdens dagelijkse activiteiten zoals eten en praten, is het gebruik van kleefpasta en kleefstrips essentieel.

Vandaag leggen we uit wat kleefstrips en kleefpasta zijn, wat de verschillen tussen beide producten zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Daarnaast delen we tips en tricks om je kunstgebit goed schoon te houden. Of je nu een nieuwe drager bent of al jaren een kunstgebit hebt, deze gids zal je helpen ervoor te zorgen dat je kunstgebit altijd goed zit en je je zelfverzekerd voelt.

Hoe gebruik ik kleefpasta?

Fixodent:

Fixodent kleefpasta is speciaal ontworpen om kunstgebitten stevig en comfortabel op hun plaats te houden. Deze krachtige formule zorgt ervoor dat je kunstgebit de hele dag blijft zitten, zelfs tijdens het eten en praten. Naast dat fixodent kleefpasta ervoor zorgt dat het kunstgebit goed blijft zitten, helpt het ook voedselinfiltratie voorkomen tussen het kunstgebit en het tandvlees waardoor het risico op irritaties wordt verminderd.

Fixodent kleefpasta is niet specifiek geformuleerd als waterbestendig. Het biedt echter wel een goede hechting die vaak de hele dag meegaat. U kunt voorkomen dat het gebit losser gaat zitten door de consumptie van veel vloeistoffen of hete dranken te beperken.

Wat zijn de verschillen tussen de Fixodent Original en Fixodent Plus Dual Power?

 • Hechting: De Fixodent Original biedt een sterke, betrouwbare hechting die de hele dag blijft zitten. De Fixodent Dual Power biedt, zoals de naam al verklapt, een nog krachtigere hechting wat zorgt voor extra stabiliteit en zekerheid.
 • Extra Voordelen van de Fixodent Plus Dual Power: Naast de sterke hechting, biedt de Dual Power variant een frisse smaak en langdurige bescherming tegen slechte adem.

Hoe Gebruik je Fixodent Kleefpasta?

 • Reinig je kunstgebit: Begin met het grondig reinigen van je kunstgebit. Droog het kunstgebit goed af voordat je de kleefpasta aanbrengt.
 • Breng de kleefpasta aan: Knijp een kleine hoeveelheid Fixodent kleefpasta op de kunstgebitten. Voor een volledige boven- of onderprothese, plaats de pasta in korte, smalle stroken of een reeks stippen, niet te dicht bij de randen om overlopen te voorkomen. Voor een gedeeltelijke prothese, breng de pasta aan op de gebieden waar het kunstgebit in contact komt met het tandvlees.
 • Plaats het kunstgebit: Druk het kunstgebit stevig op zijn plaats en houd het enkele seconden vast. Bijten kan helpen om het goed vast te zetten.
 • Wacht voor het eten of drinken: Wacht enkele minuten voordat je iets eet of drinkt om de kleefpasta de tijd te geven om volledig te hechten.
 • Verwijderen van het kunstgebit: Om het kunstgebit te verwijderen, spoel je je mond met warm water en wiebel je het kunstgebit voorzichtig los. Reinig de resten van de kleefpasta van zowel je mond als het kunstgebit.

Fittydent:

Fittydent kleefpasta is een waterbestendige kleefpasta ontworpen om kunstgebitten stevig en langdurig op hun plaats te houden. De unieke, niet-oplosbare formule van Fittydent zorgt ervoor dat je kunstgebit zelfs onder vochtige omstandigheden betrouwbaar blijft zitten, wat ideaal is voor mensen die vaak eten en drinken. Fittydent biedt een uitzonderlijke hechting en voorkomt effectief dat voedseldeeltjes onder het kunstgebit komen, waardoor risico’s op irritaties en ongemakken aanzienlijk worden verminderd.

Hoe Gebruik je Fittydent Kleefpasta?

 • Reinig je kunstgebit: Begin met het grondig reinigen van je kunstgebit om vuil en etensresten te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met de Fittydent reinigingstabletten. Zorg ervoor dat je het kunstgebit goed droogt voordat je de kleefpasta aanbrengt.
 • Breng de kleefpasta aan: Knijp een kleine hoeveelheid Fittydent kleefpasta op het kunstgebit. Breng de pasta aan in korte, smalle stroken of een reeks stippen, afhankelijk van de vorm van je kunstgebit. Zorg ervoor dat je de pasta niet te dicht bij de randen aanbrengt om te voorkomen dat deze overloopt wanneer je het kunstgebit op zijn plaats drukt.
 • Plaats het kunstgebit: Plaats het kunstgebit in je mond en druk het stevig op zijn plaats. Houd het enkele seconden vast om ervoor te zorgen dat de kleefpasta goed hecht. Voor een betere hechting kun je enkele seconden voorzichtig bijten.
 • Wacht voor het eten of drinken: Wacht enkele minuten voordat je iets eet of drinkt om de kleefpasta de tijd te geven om volledig te hechten en een sterke verbinding te vormen.
 • Verwijderen van het kunstgebit: Om het kunstgebit te verwijderen, spoel je je mond met warm water en wiebelje het kunstgebit voorzichtig los.

Tips voor het Beste Gebruik:

 • Gebruik niet te veel: Een kleine hoeveelheid kleefpasta is vaak voldoende. Te veel pasta kan leiden tot overlopen en een onaangename smaak.
 • Dagelijks reinigen: Zorg ervoor dat je je kunstgebit dagelijks reinigt om ophoping van kleefpasta en bacteriën te voorkomen.
 • Pas op met warmte: Vermijd het gebruik van heet water bij het reinigen van je kunstgebit, omdat dit de vorm kan veranderen en de pasvorm kan beïnvloeden.

Hoe werken Kleefstrips?

Fittydent kleefstrips zijn speciaal ontworpen voor mensen die een extra sterke en langdurige hechting voor hun kunstgebit nodig hebben. Deze kleefstrips bieden een eenvoudige en schone manier om je kunstgebit stevig op zijn plaats te houden. Ze zijn waterbestendig en lossen niet op in vochtige omstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik, zelfs tijdens het eten en drinken.

Belangrijkste kenmerken van Fittydent Kleefstrips:

 • Waterbestendig: De kleefstrips lossen niet op in water, wat zorgt voor een langdurige hechting.
 • Eenvoudig in gebruik: De strips zijn makkelijk aan te brengen en zorgen voor een schone en probleemloze hechting.
 • Comfortabel: Helpen bij het voorkomen van voedselinfiltratie en verminderen irritaties.

Hoe Gebruik je Fittydent Kleefstrips?

 • Reinig je kunstgebit: Zorg ervoor dat je kunstgebit schoon en droog is voordat je de kleefstrips aanbrengt. Dit helpt om een optimale hechting te garanderen.
 • Breng de kleefstrips aan: Haal een kleefstrip uit de verpakking en verwijder de beschermfolie. Plaats de strip op het kunstgebit en druk het stevig aan. Zorg ervoor dat de strip goed aansluit op de vorm van je kunstgebit.
 • Plaats het kunstgebit: Plaats het kunstgebit in je mond en druk het stevig op zijn plaats. Houd het enkele seconden vast om ervoor te zorgen dat de kleefstrip goed hecht. Voor een betere hechting kun je enkele seconden voorzichtig bijten.
 • Wacht voor het eten of drinken: Wacht enkele minuten voordat je iets eet of drinkt om de kleefstrip de tijd te geven om volledig te hechten.
 • Verwijderen van het kunstgebit: Om het kunstgebit te verwijderen, spoel je je mond met warm water en wiebel je het kunstgebit voorzichtig los. Verwijder de kleefstrip en reinig je kunstgebit zoals gewoonlijk.

Verschil tussen Fittydent Kleefpasta en Fittydent Kleefstrips:

 • Toepassing: De kleefpasta wordt rechtstreeks op het kunstgebit aangebracht in kleine stippen of stroken terwijl de kleefstrips zijn voorgevormd en direct kunnen worden aangebracht op het kunstgebit.
 • Gebruiksgemak: de kleefpasta vereist een zorgvuldige dosering om overlopen te voorkomen. Kleefstrips zijn eenvoudiger en schoner in gebruik omdat het al vooraf gedoseerd is.
 • Aanpassing: Kleefpasta is geschikt voor zowel volledige als gedeeltelijke kunstgebitten en kan naar behoefte worden gedoseerd. Kleefstrips zijn bedoeld voor mensen die een snelle en probleemloze oplossing willen voor het vastzetten van het kunstgebit.

Waarom is het belangrijk om je kunstgebit schoon te maken?

Het zeer belangrijk om je kunstgebit goed schoon te maken vanwege verschillende redenen. Net als natuurlijke tanden kunnen kunstgebitten plak, bacteriën en voedselresten verzamelen, wat kan leiden tot slechte adem, mondinfecties en tandvleesontstekingen. Een schoon kunstgebit helpt bij het behouden van een gezonde mondomgeving en voorkomt problemen zoals irritaties en ontstekingen van het tandvlees. Regelmatige reiniging voorkomt verkleuring en slijtage, waardoor je kunstgebit langer meegaat en er beter uitziet. Bovendien zit een schoon kunstgebit comfortabeler en werkt beter, wat essentieel is voor eten, praten en lachen.

Hoe maak ik mijn kunstgebit het beste schoon?

Het reinigen van je kunstgebit begint met een dagelijkse schoonmaakbeurt om plak- en voedselresten te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel of protheseborstel en speciale reinigingstabletten. Vermijd gewone tandpasta omdat deze schurend kan zijn en het oppervlak van het kunstgebit kan beschadigen. Spoel je kunstgebit af met water na elke maaltijd om loszittende voedselresten te verwijderen. Een speciale protheseborstel met zachte borstelharen is ontworpen om de moeilijk bereikbare plekken van je kunstgebit te reinigen zonder het te beschadigen. Laat je kunstgebit 's nachts weken (of lees wat er vermeld staat op de gebruiksaanwijzing) in een glas water met een reinigingstablet voor kunstgebitten om bacteriën te doden en vlekken te verwijderen. Vergeet niet om ook je mond, tandvlees en eventuele natuurlijke tanden te reinigen met een zachte tandenborstel en tandpasta. Dit helpt om de mond gezond te houden en voorkomt problemen die kunnen ontstaan door het dragen van een kunstgebit.

Bezoek regelmatig je tandarts voor controle en professionele reiniging van je kunstgebit. De tandarts kan ook de pasvorm van je kunstgebit controleren en aanpassen indien nodig.

Vragen? Wij geven je graag advies!

Neem contact met ons op

fixodent kleefpasta original extra forte
Direct leverbaar
Inhoud: 47 gram
€4,99
fixodent kleefpasta plus dual power
Direct leverbaar
Inhoud: 40 gram
€4,45
fittydent kleefpasta
Direct leverbaar
Inhoud: 40 ml
€7,49
fittydent kleefstrips
Direct leverbaar
Inhoud: 15 stuks
€5,75
steradent reiniger triple active plus
Levertijd 5 tot 10 werkdagen
Inhoud: 90 stuks
€5,99
fittydent reinigingstabletten
Direct leverbaar
Inhoud: 32 stuks
€4,49

Professioneel assortiment

Altijd op voorraad

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

+31 (0)345 582 546