Professioneel assortiment

Altijd op voorraad

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Wat is het verschil tussen GC Tooth Mousse, GC Mi Paste en GC Dry Mouth?

In de wereld van mondverzorging lijkt het soms alsof er meer producten zijn dan tanden in je mond. Met al die keuzes kan het overweldigend zijn om te weten welk product het beste is voor jouw glimlach. Daarom zijn we hier om licht te werpen op drie populaire producten van GC, namelijk de Tooth Mousse, Mi Paste en Dry Mouth.

Deze drie producten van GC, een gerenommeerd merk in de tandheelkunde, hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen, maar wat zijn nu precies de verschillen? Daar zullen we in dit blog achterkomen.

Wat is GC Tooth Mousse?

GC Tooth Mousse is een tandheelkundig product dat speciaal is ontwikkeld om de gezondheid van tanden te bevorderen en te beschermen. Het belangrijkste actieve ingrediënt in Tooth Mousse is caseïne-fosfopeptide-amorf calciumfosfaat (CPP-ACP). Deze combinatie van caseïne en fosfaat draagt bij aan het remineraliseren van tandglazuur, wat betekent dat het helpt bij het herstellen van de minerale structuur van het glazuur. Dit proces versterkt het glazuur, waardoor het beter bestand is tegen zuuraanvallen en tandbederf.

Naast het bevorderen van remineralisatie, vormt GC Tooth Mousse ook een beschermende laag over het tandoppervlak. Deze laag helpt om de tanden te beschermen tegen zure invloeden die worden veroorzaakt door zure voedingsmiddelen, dranken of bacteriën in de mond. Door het vormen van deze beschermende laag, vermindert het risico op tanderosie en gevoeligheid.

Een andere belangrijke functie van Tooth Mousse is het verminderen van tandgevoeligheid. Door het versterken van het glazuur en het vormen van een beschermende laag, helpt het product om de zenuwuiteinden in de tanden te beschermen tegen externe prikkels zoals warme, koude of zoete voedingsmiddelen.

Over het algemeen draagt het regelmatige gebruik van GC Tooth Mousse bij aan een betere mondgezondheid door het versterken, herstellen en beschermen van het tandglazuur. Het wordt vaak aanbevolen door tandartsen als onderdeel van een preventieve mondverzorgingsroutine, vooral voor mensen met een verhoogd risico op tandbederf, gevoelige tanden of tanderosie.

Wat is caseïne-fosfopeptide-amorf calciumfosfaat (CPP-ACP)?

Caseïne-fosfopeptide-amorf calciumfosfaat (CPP-ACP) is een mondverzorgingsingrediënt dat helpt om je tanden gezond te houden. Het is een speciale combinatie van eiwit (caseïne) en mineralen (fosfaat en calcium). Deze combinatie werkt als een soort "superheld" voor je tanden. Wanneer je je tanden poetst of een product gebruikt dat CPP-ACP bevat, zoals GC Tooth Mousse, gaat het naar je tanden en werkt het om ze sterker te maken.


Maar hoe werkt het dan? Nou, als je een hapje neemt van iets zuurs of als er bacteriën in je mond zijn die zuur maken, kan dat je tandglazuur aantasten en het zwakker maken. Maar CPP-ACP schiet dan te hulp! Het helpt om de mineralen in je glazuur aan te vullen en het weer sterker te maken. Dit proces wordt remineralisatie genoemd.

Dus, samengevat, CPP-ACP is als een beschermende schild voor je tanden. Het helpt om ze te versterken, te beschermen tegen gaatjes en tanderosie, en zelfs om gevoeligheid te verminderen.

Wanneer wordt het gebruik van de Tooth Mousse aangeraden?

GC Tooth Mousse wordt aangeraden om verschillende redenen, afhankelijk van specifieke behoeftes voor je mondgezondheid:


Verhoogd risico op gaatjes of tanderosie: GC Tooth Mousse wordt aanbevolen vanwege de dubbele werking op het tandglazuur. Het belangrijke ingrediënt, caseïne-fosfopeptide-amorf calciumfosfaat (CPP-ACP), helpt bij remineralisatie, waardoor het tandglazuur wordt versterkt. Dit verhoogt de weerstand tegen zuuraanvallen en vermindert het risico op gaatjes en tanderosie. Bovendien vormt GC Tooth Mousse een beschermende laag over het tandoppervlak, die het glazuur beschermt tegen zuren in voedingsmiddelen, dranken en bacteriën in de mond. Dit draagt bij aan het voorkomen van tanderosie en het behoud van een gezond gebit.


Vermindering van tandgevoeligheid: Door het vormen van een beschermende laag en het versterken van het glazuur, kan GC Tooth Mousse helpen bij het verminderen van tandgevoeligheid. Het beschermt de blootliggende zenuwuiteinden tegen externe prikkels zoals warme, koude of zoete voedingsmiddelen.


Ondersteuning bij orthodontische behandelingen:

Tijdens orthodontische behandelingen, zoals het dragen van beugels, kan GC Tooth Mousse helpen bij het behoud van een gezond gebit. Het beschermt het glazuur rondom beugels en vermindert het risico op demineralisatie en tandbederf.


Voorbereiding op tandbleken: Voorafgaand aan tandbleekprocedures kan het gebruik van GC Tooth Mousse helpen om het tandglazuur te versterken en de gevoeligheid te verminderen, waardoor het comfort tijdens de behandeling wordt verbeterd.

Over het algemeen wordt GC Tooth Mousse aanbevolen als onderdeel van een algehele mondverzorgingsroutine om de gezondheid van het tandglazuur te ondersteunen en te verbeteren, en om specifieke mondgezondheidsproblemen aan te pakken, zoals tandbederf, tanderosie en tandgevoeligheid.

Wat is GC Mi Paste

GC MI Paste is een tandheelkundig product dat wordt gebruikt voor remineralisatie en het verbeteren van de mondgezondheid. Het is een tandpasta-achtige substantie die een combinatie van calciumfosfaat (CPP-ACP) bevat, vergelijkbaar met GC Tooth Mousse. Het grootste verschil tussen deze twee producten is dat GC Mi Paste ook fluoride bevat.

De functies van GC MI Paste zijn divers. Allereerst helpt het bij het herstellen en versterken van het tandglazuur. Dit is essentieel voor het voorkomen van tandbederf en tanderosie, omdat een sterk glazuur beter in staat is om de tanden te beschermen tegen schadelijke zuren en bacteriën.

Daarnaast kan GC MI Paste worden gebruikt voor het verminderen van tandgevoeligheid. Door de beschermende laag die het vormt en de remineralisatie van het glazuur, helpt het bij het blokkeren van pijnlijke prikkels die gevoeligheid veroorzaken.

GC MI Paste wordt ook gebruikt in combinatie met andere tandheelkundige behandelingen, zoals het aanbrengen na het bleken van tanden, om het glazuur te versterken en te beschermen.

Over het algemeen draagt het regelmatige gebruik van GC MI Paste bij aan een betere mondgezondheid door het versterken, herstellen en beschermen van het tandglazuur. Het kan zowel worden gebruikt in de tandartspraktijk als thuis als onderdeel van een mondverzorgingsroutine.

Wat zijn de verschillen tussen Tooth Mousse en Mi Paste?

Het grootste verschil tussen GC Tooth Mousse en GC MI Paste ligt in hun formulering en toepassingsmethode, hoewel beide producten zijn ontworpen voor het remineraliseren en beschermen van tanden. MI Paste biedt alle voordelen en de aangename smaak van Tooth Mousse, maar gaat nog een stap verder door de afgifte van fluoride aan het glazuur te optimaliseren, waardoor de fluorideopname wordt verbeterd.

Wat is GC Dry Mouth?

GC Dry Mouth Gel is een tandheelkundig product dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die last hebben van een droge mond, ook bekend als xerostomie. Een droge mond kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder medicatie, medische aandoeningen, bestralingstherapie, of gewoon als een bijwerking van veroudering. GC Dry Mouth Gel biedt verlichting voor deze symptomen en helpt bij het behoud van een gezonde mond.

De functies van GC Dry Mouth Gel zijn gericht op het verlichten van ongemak en het bevorderen van een gezonde mond, zelfs bij verminderde speekselproductie. Het vormt een beschermende barrière over het mondslijmvlies, waardoor het vocht wordt vastgehouden en het ongemak van een droge mond wordt verminderd. Bovendien helpt het bij het voorkomen van tandbederf door het mondvocht aan te vullen, wat essentieel is voor het neutraliseren van zuren en het beschermen van de tanden tegen tandbederf.

Daarnaast heeft GC Dry Mouth Gel een aangename smaak en textuur, waardoor het comfortabel is om te gebruiken. Het kan op elk moment van de dag worden aangebracht voor onmiddellijke verlichting van droogheid en ongemak in de mond.

Kortom, GC Dry Mouth Gel is ontworpen om te helpen bij het beheren van symptomen van een droge mond en het behouden van een gezonde mond, zelfs bij verminderde speekselproductie. Het biedt comfortabele verlichting en helpt bij het voorkomen van tandbederf, waardoor het een waardevol product is voor mensen die last hebben van deze aandoening.

Samenvattend

GC Tooth Mousse, GC MI Paste en GC Dry Mouth zijn allemaal producten van GC Corporation die worden gebruikt in de mondverzorging, maar ze hebben verschillende toepassingen en ingrediënten. Hier zijn de belangrijkste verschillen en wanneer je elk product kunt gebruiken.


GC Tooth Mousse:

 • GC Tooth Mousse is een crème die calcium en fosfaat bevat, samen met een speciale melkeiwit genaamd Recaldent.
 • Het wordt gebruikt voor remineralisatie van het tandglazuur, wat betekent dat het helpt bij het herstellen van mineralen in het glazuur, waardoor het sterker en minder vatbaar voor tandbederf wordt.
 • Het wordt vaak gebruikt door mensen met gevoelige tanden, na bleken van de tanden of bijvoorbeeld bij beginnende cariës (tandbederf).
 • Gebruik GC Tooth Mousse voor remineralisatie van het tandglazuur en gevoelige tanden.

GC MI Paste:

 • GC MI Paste is vergelijkbaar met GC Tooth Mousse, maar het bevat ook fluoride.
 • Naast het bieden van remineralisatie, helpt fluoride ook bij het versterken van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf.
 • Het wordt vaak aanbevolen voor mensen met een hoog risico op cariës of diegenen die extra bescherming voor hun tanden nodig hebben.
 • Gebruik GC MI Paste voor remineralisatie plus extra bescherming tegen tandbederf dankzij fluoride, vooral als je een hoog risico op cariës hebt.

GC Dry Mouth:

 • GC Dry Mouth is specifiek ontworpen voor mensen met een droge mond (xerostomie).
 • Het bevat ingrediënten die helpen bij het bevochtigen van de mond, zoals kunstmatige speekselstoffen, en het bevordert de speekselproductie.
 • Mensen met een droge mond als gevolg van medicatie, medische behandelingen of andere oorzaken kunnen baat hebben bij het gebruik van GC Dry Mouth om de symptomen van droge mond te verlichten en de mondgezondheid te verbeteren.
 • Gebruik GC Dry Mouth als je last hebt van een droge mond en de symptomen ervan wilt verlichten.

Vragen? Wij geven je graag advies!

Neem contact met ons op

tooth mousse aardbei tube
Direct leverbaar
Inhoud: 35 ml
€15,99
tooth mousse vanille tube
Direct leverbaar
Inhoud: 35 ml
€15,99
mi paste mint
Direct leverbaar
Inhoud: 35 ml
€17,69
mi paste tutti frutti
Direct leverbaar
Inhoud: 35 ml
€17,69
dry mouth gel framboos
Direct leverbaar
Inhoud: 35 ml
€9,45
dry mouth gel orange
Direct leverbaar
Inhoud: 35 ml
€9,45

Professioneel assortiment

Altijd op voorraad

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*

+31 (0)345 582 546